a
Don’t _miss

Wire Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

a
>2021

Sarajevo TechLab3 (2021)

Inovator Mate Rimac na Sarajevo TechLabu: Strast i upornost su ključni

BH Telecom je u hotelu Hills organizovao 3. po redu Sarajevo TechLab poslovno-tehnološku konferenciju, kojoj je cilj predstaviti inovatore i pomoći im da svoje ideje razvijaju i pretvaraju u održive biznise. Treća po redu poslovno-tehnološka konferencija se održala pod sloganom #powerofinnovation i poslala jasnu poruku podrške inovacijama, ubrzanom razvoju i procesu digitalizacije u BiH.

Događaju je prisustvovalo 150 učesnika, a više od 15 govornika učestvovalo je na dva tematska panela fokusirana na pojam naprednih tehnologija i inovacija.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman naglasio je kako ovim i nizom drugih aktivnosti kompanija obilježava svoj dan, te najavio da kompanija objavljuje javni poziv u iznosu od 15 miliona maraka za startupe za inovativne tehnologije radi izgradnje boljeg društva.

Na otvaranju konferencije obratio se i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, naglašavajući da je BH Telecom jedna od najuspješnijih domaćih kompanija i da predstavlja primjer uspješnog poslovanja te istovremeno pruža podršku inovacijama i ubrzanom razvoju u BiH.

BH Telecom je lider na telekomunikacijskom tržištu u BiH, kompanija koja prepoznaje važnost inovacija i globalne trendove u ICT industriji i podržava nove ideje s posebnim naglaskom na mlade. IT sektor je najbrže rastući u FBiH i to je Vlada prepoznala kao stratešku granu razvoja”, kazao je federalni premijer Fadil Novalić na otvorenju konferencije.

Ministry of Programing je kompanija koja pravi nove proizvode širom svijeta s kremom startup scene. U stalnoj smo potrazi za novim idejama i konceptima. Izazovi i promjene su svugdje u svijetu. Mi smo dokaz za to, samo se trebamo pokrenuti”, kazao je Rešad Začina, osnivač MOP-a i jedan od panelista današnje konferencije.

Specijalni govornik 3. po redu poslovno-tehnološke konferencije Sarajevo TechLab – Power of Innovation, u organizaciji BH Telecoma, bio je Mate Rimac, svjetski poznati inovator i biznismen porijeklom iz Livna, osnivač i direktor kompanija Rimac Automobili i Greyp Bikes. Rimac je, između ostalog, govorio i o izazovima sa kojima se on susreo pri pokretanju biznisa, te istakao kako je jedan od najvećih sigurno bio nedostatak novca.

Budite dio Sarajevo TechLab4!